Uvod u metod Flying Stars (Leteće zvezde) / 1

Većina početnika je saznala o Feng Shuiju upravo preko Flying Stars (metod je poznat i kao Fei Xing ili Leteće zvezde), koji je jedno vreme bio veoma popularan na zapadu. Pravo ime ovog sistema, koji se sastoji iz niza tehnika, jeste Xuan Kong Fei Xing, i deo je škole San Yuan.

Stars

Stars

San Yuan znači Tri Perioda, a za ovaj sistem se često kaže da se zasniva na vremenu, lokacijama i Yinu i Yangu. Već iz naziva sistema vidimo da je ovde vreme veoma važno: u ovom sistemu, postoji jedan veliki ciklus, koji traje 180 godina i koji se sastoji iz devet 20-godišnjih perioda.

Period u kome se sada nalazimo jeste period 8, i on traje do 2024. godine

Svaki period donosi veliku promenu energije Qi, te utiče kako na globalnom nivou (interesovanja ljudi, opšte tendencije), tako i na svakog pojedinca različito.

Flying stars

 

Flying stars sistem 

U ovom sistemu ima dosta računanja, a važan deo čine matematički modeli Ba Gua, Luo Shu, He Tu, osam trigrama i devet zvezdi.

Cilj primene ovog metoda jeste da se izračuna mapa Qi jednog prostora, koja pokazuje distribuciju energije po oblastima.

Pošto je ovo veoma dinamičan sistem, čak i manji vremenski periodi, kao što su godina i mesec, utiču na osnovnu Qi mapu jednog prostora.

Sistem se koristi za analizu postojećeg prostora, za predikciju promena koje dolaze sa određenim godinama, ali i kad god postoji potreba za prilagođavanjem i brzim promenama.

 Leteće zvezde metod pripada velikom Xuan Kong sistemu

Osnivačem Flying Stars se smatra majstor Jiang Da Hong, koji je živeo na prelazu iz Ming u Qing dinastiju. On je napisao tekst Di Li Bian Zheng, koji se smatra ključnim za primenu San Yuan Feng Shuija.

Ne propustite i ostale tekstove o metodu Flying Stars:

Najvažnije osobine devet Flying stars / 2

Luo Shu Flying stars / 3

Devet perioda Flying stars /4

Mapa Flying stars / 5

Analiza geomantske karte Flying stars / 6

Pinterest: Novi tekst o Flying Stars na engleskom jeziku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *