Šta je Ba Zi?

Šta je Ba Zi

-drevna kineska astrologija

Ba Zi je tradicionalni Kineski metod za analizu sudbine i sreće, poznat i kao Osam karaktera ili Četiri stuba sudbine-

U ovoj metodi, godina mesec, dan i sat rođenja se konvertuju u Kineske karaktere, poznate i kao Nebeska Stabla i Zemaljske Grane.

Šta je Ba Zi - Nebeska Stabla

Šta je Ba Zi – Nebeska Stabla

Uprkos opšte prihvaćenim (a neosnovanim) verovanjima da je dvanaest znakova Zodijaka glavna tema Kineske astrologije, to ne može biti dalje od istine. Kao i u slučaju pravog Feng Shuija, i ovde je metoda toliko uprošćena da izgleda kao da je veoma laka za primenu. Većina zainteresovanih stoga i ne zna da se ovde ipak ne radi samo o  dvanaest znakova Zodijaka i da se analiza NE zasniva na godini rođenja!

Ba Zi je zapravo veoma slojevita i duboka metoda, u kojoj se pre svega analizira Pet elemenata (Drvo, Vatra, Zemlja, Metal i Voda) – u kontekstu njihove snage ali i značenja za osobu (svaki od Pet elemenata predstavlja određeni aspekt osobinog života).

Da sve bude još kompleksnije, Pet Elemenata se javlja u vidu Stabala i Grana, a u analizi je veoma važna i sezona rođenja. Dalje, svaka kolona ima svoje značenje, a važni su i odnosi između Stabala i Grana (znaci kineskog Zodijaka su ovde poznati kao “Grane”).

Ba Zi card game

Život je kao kartaška igra, u kojoj karte koje su vam podeljene predstavljaju određenost, dok je način na koji odigrate partiju izraz vaše slobodne volje. (Nehru)

 

Važan je dan – a ne godina

U Ba Zi, pojedinac se prepoznaje kao autentična jedinka na osnovu dana rođenja – a ne godine. Samim tim, moguće je da je neko rođen u godini npr. Psa, ali da njegove Ba Zi pokazuju i tri druge Grane, te da osobu prepoznajemo kao Zeca, zato što je rođena u – danu Zeca.

Ipak, čak ni to što je neko rođen u danu Zeca nije polazna tačka u Ba Zi analizi, zato što je glavna referentna tačka u analizi Self, odnosno Nebesko Stablo dana rođenja. Self je sama esenca i duša pojedinca te zato i predstavlja polaznu tačku u Ba Zi analizi. 

Saznajte više o Deset Selfa – deset tipova ličnosti

Ba Zi

Subinu je moguće spoznati i predvideti

Osim Selfa i Grane dana rođenja, Ba Zi chart prikazuje i druge, očigledne i skrivene dinamike koje nastaju kako samim rasporedom ostalih karaktera po kolonama, tako i usled interakcije Grana i Stabala.

Sve ove unutrašnje i spoljašnje dinamike zapravo vode do prilično predvidivih ishoda, što potvrđuje Kinesku ideju o tome da je Sudbinu moguće ne samo spoznati već i – predvideti.

Karakteri pokazuju sa čim je osoba došla u život, govore o izgledu i fizičkoj konstituciji, sklonostima, talentima, sudbinskim obrascima i dr…


Ovih osam jednostavnih karaktera takođe opisuju i bliže i šire okruženje, važne ljude u životu osobe, izazove sa kojima će se susretati kao i načine na koje bi osoba mogla da živi bolje ili lakše i da postane srećnija i uspešnija.

 

Desetogodišnji ciklusi sreće

Slika nečijeg života i postignuća ne bi bila kompletna bez analize dodatnih kolona, koje su poznate kao Luck Pillars ili desetogodišnji periodi sreće. Ovi ciklusi sreće zapravo donose nove Grane/Stabla u osobin život, što deluje na ono što već postoji, stvarajući nove dinamike i menjajući postojeće stanje na bolje – ili na gore.

Sistem Ba Zi ili Četiri Stuba sudbine je zaokružen i samodovoljan sistem koji ima svoju svrhu a to je analiza čovekove sudbine i sreće.

Ono što je manje poznato jeste da informacije koje se mogu dobiti iz Ba Zi služe da se dijagnostikuje Feng Shui kao i da se pronađu najbolja rešenja za svakog pojedinca, što samu Feng Shui praksu može podići na potpuno novi nivo.

Ba Zi je takođe neophodno poznavati ukoliko neko želi da primenjuje Date Selection i Xuan Kong Da Gua metode, zbog čega danas i ne postoji uspešan Feng Shui majstor koji nije upoznat sa Ba Zi metodom.

Pročitajte više i o Ba Zi konsultacijama!

Tri tipa u Ba Zi – tri po svemu različite ličnosti!

4 osnovne kolone u Ba Zi – 4 aspekta života

Ljubav, veze i brak u Ba Zi

Ba Zi Case Study: Anthony Bourdain- No Reservations za cara

 

ask for your ba zi discussion, in all the area of your life, ask for yours today

Zakažite svoju Ba Zi konsultaciju sa Althea-om, zato što u životu uvek ima nešto novo da se nauči i zato što treba odabrati najbolji put od svih kojima bi mogli da krenemo. Ukoliko želite da razumete potencijale i ograničenja vašeg životnog puta i pronađete načine za rast i poboljšanje sreće, ovo je prava konsultacija za vas!
U vašoj Ba Zi konsultaciji, ne samo da možete dobiti odgovore na sva vaša pitanja, već ćete i razumeti značaj pravog tajminga i donošenja dobrih odluka – što će vam omogućiti da se uskladite sa najboljim tokovima vašeg života
U ponudi su ŽIVOTNA, POSLOVNA i GODIŠNJA Ba Zi konsultacija.

Studirajte Kinesku astrologiju Ba Zi u maloj grupi ili kroz privatne časove sa majstorom.

Kroz četiri nivoa jednogodišnje škole (mala grupa), naučićete da čitate sudbinu pojedinca, kao i da sagledate različite obrasce njegovog života.  Između ostalog, saznaćete i koje su najvažnije životne lekcije koje osoba treba da nauči i kako se sreća menja svakih deset godina. Naučićete i kako da savetujete pojedince u vezi sa određenim aspektima njihovog života, kao što ćete im i pomoći da se usklade sa tokovima i da žive svoj najbolji život. Možete saznati i kako da savetujete poslovne ljude u vezi sa njihovim biznisom i ulaganjima – i kako da im pomognete da postignu najveći uspeh.

I još mnogo toga drugog!

Kindle na Engleskom

-serija Chinese Astrology-

Ba Zi

Svoje putovanje u Kinesku astrologiju Ba Zi možete započeti sa e-knjigom Chinese Astrology for Beginners. Ovde ćete naći sva potrebna objašnjenja, značenja svake od četiri kolone – kao što ćete moći da pronađete svoj tip ličnosti u Kineskoj astrologiji.

U narednoj knjizi, Chinese Astrology for Love, saznaćete kako vaš Self voli i kako se analizira ljubavni život u Ba Zi.

U Chinese Astrology for Health moći ćete da saznate više o zdravlju svakof Selfa i zdravlju zodijačkih znakova…

Na kraju, u Chinese Astrology for Wealth moći ćete da pročitate sve o novcu i prosperitetu vašeg Selfa i Zodijačkih znakova.

Kliknite na naslov knjige da biste otišli na Amazon Kindle.