Mei Hua Yi Jing

Umesto da se oslanjamo na pisana tumačenja, uvek možemo da se odlučimo za posebnu Yi Jing tehniku, Mei Hua Yi Jing, koja nas čini aktivnijim učesnicima promena. U ovoj metodi, važno je ono što pojedinac sagleda/uvidi kao značajno i važno, uopšte i u određenom trenutku – koji takođe čini važan deo iskustva.

 

Mei Hua Yi Jing

Važni preduslovi za metod Mei Hua Yi Jing

Tako, osoba može primetiti nešto što drugima može izgledati kao nevažno, obično i nezanimljivo, a isto tako, neki se događaji mogu ponavljati, ili se nekome mogu dešavati čudne stvari, koje osobu mogu uplašiti ili ostaviti zapitanom.

Početak divinacije ovde tako može biti neki čudni zvuk, neobično stvorenje, ljudi koji tri dana uzastopno padaju ispred vas na ulici, ali i bilo koji drugi događaj koji vam se učini zanimljiv, značajan ili neobičan.

Da biste komunicirali sa životom i promenama koje donosi, nekada vam čak nije potrebno ni pitanje. Ipak, ukoliko pitanje postoji, možete mu se svakodnevno više puta vraćati, sve dok nakon izvesnog vremena ne uočite nešto što vam može pomoći da konstruišete heksagram, koji će vam dati dalja objašnjenja.

Važan preduslov za primenu metoda Mei Hua Yi Jing  je da prethodno dobro ovladate trigramima, zato što ćete morati sve da sagledavate upravo – kroz trigrame.

Naprimer, ukoliko biste videli neobičnu pticu, trebalo bi da znate da ptice pripadaju trigramu Xun, Vetar. Ukoliko je neobična ptica doletela iz pravca jugozapada, tada imate i drugi trigram, Kun, koji odgovara jugozapadu.

Jednom kada su tu dva trigrama, tu je automatski i heksagram, zato što se svaki heksagram sadrži iz dva trigrama. Postoji i drugi način da se konstruiše heksagram, a to je da zabeležite tačno vreme (sat, minut) kada se nešto desilo, ili kada se pitanje jasno uobličilo u vašoj svesti.

Yi Jing mei hua

Jednom kada dobijete vaš heksagram (i promenljivu liniju), neće vam biti potrebna asistencija bilo koje knjige, zato što ćete sami moći da analizirate trigrame.

Ono što ćete dobiti sa svakim heksagramom, jesu unutrašnji i spoljašnji trigram; unutrašnji se uvek odnosi na vaš unutrašnji svet, dok se spoljašnji odnosi na okolnosti i uticaje koji dolaze spolja (pozicija promenljive linije je ta koja određuje koji će trigram biti unutrašnji – a koji spoljašnji).

Kada imate originalni heksagram, možete započeti njegovu analizu na osnovu opštih kvaliteta trigrama, njihove pozicije i najvažnije – na osnovu njihovih Elemenata.

Trigramom koji predstavlja vas rukovodi određeni Element (od pet), koji je ujedno i referentna tačka ove analize. Shodno tome, treba utvrditi kvalitet podrške u sadašnjosti, bliskoj budućnosti i daljoj budućnosti. Generalno pravilo je da što više podrške vaš trigram ima, da će razvoj događaja biti utoliko povoljniji po vas.

Upoznajte 64 heksagrama Yi Jinga!

Feng Shui for Beginners

(Kindle, Engleski)

NOVA knjiga i prva Feng Shui knjiga na Engleskom u E-book formatu. Odličan izvor informacija za  sve koji bi hteli da se upoznaju sa osnovama pravog Feng Shuija (bez figurica i simbola). Kroz 10 poglavlja i primer iz prakse, naučite kako se analizira energija svakog prostora!

Kindle i Smashwords.

(Kindle, Engleski)

U ovoj knjizi možete naučiti kako da pročistitite energiju vašeg prostora. Savladajte jednostavne ali efikasne metode, koje će vam omogućii da odradite fantastičan Space Clearing! Odaberite metod Pet Elemenata, ili pronađite najbolju kombinaciju metoda!

Kindle i Smashwords.