Mapa Flying Stars (Leteće zvezde) / 5

Geomantska karta ili mapa Flying Stars  je izraz kombinacije devet zvezdi sa periodom izgradnje zdanja što podrazumeva vremenski aspekt, i njegove orijentacije ka stranama sveta.

stars earth

Svaki od devet kvadrata u Luo Shu, prikazuje kombinaciju 3 zvezde, Earth Base (Zemaljska baza), Facing Star (zvezda prednje orijentacije) i Sitting Star (zvezda Sittinga, zadnje strane).

Facing Star se nalazi sa desne strane Earth Base Star (u sredini), dok se Sitting Star nalazi sa leve strane.

Ova geomantska karta ili mapa Flying Stars prikazuje zdanje koje je sagrađeno u periodu 5, i čija je prednja orijentacija ka zapadu (West):

 

SE

245

S

791

SW

923

E

134

 

356

W

568

NE

689

N

812

NW

377

Uobičajeno, raspored Letećih zvezdi u prostoru govori o kvalitetu energije Qi u pojedinim sektorima, koji se određuju u odnosu na strane sveta (sever, jug, istok, zapad, centar, jugozapad, severozapad, jugoistok, severoistok).

Ovaj prikaz rasporeda energije u prostoru je statički, i prikazuje dugoročne uticaje na određene sektore. Tako npr., pošto su zvezde 2 i 5 u ovom periodu (i uopšte) problematične za zdravlje, SE (jugoistok) prostora čija je mapa prikazana, nije najpovoljniji za spavanje, niti za ulazna vrata u prostor.

Sa druge strane, kada se radi o pravcima (a ne oblastima!), najpovoljniji pravac u ovom prostoru jeste zapad, zato što se tu nalazi zvezda 8 kao Facing Star, a za nju znamo da je zvezda tekućeg prosperiteta!

Ne propustite ostale tekstove o metodu Flaying stars:

Uvod u metod Flying stars / 1

Devet Flying stars / 2

Luo Shu – Flying stars / 3

Devet perioda Flying stars / 4

Sledi tekst:  Flaying stars / 6

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *