Analiza geomantske karte – Flying Stars (Leteće zvezde) / 6

Zvezde se raspoređuju po prostoru u skladu sa stranama sveta, a njihov uticaj u velikoj meri zavisi od dela prostora u kome se nalaze, kao i kombinacije sa drugim zvezdama. Sve to nam otkriva analiza geomantske karte.

stars

Što se tiče strana sveta, zvezda 3 će uvek biti najjača u istoku i jugoistoku, zato što su ovo oblasti kojima rukovodi isti Element kao i zvezdom 3, u ovom slučaju Drvo. Ona će takođe biti snažna i u severu, zato što je Element koji vlada severom – Voda, koji u ciklusu Pet Elemenata, jača Drvo.

Sa druge strane, zvezda 3 neće biti tako jaka u zapadu i severozapadu, zato što ovim oblastima rukovodi Element Metal, koji kontroliše Drvo, pa tako i snagu zvezde 3. Ipak, ona će biti mnogo mrinija u zapadu, koji je Yin oblast, nego u severozapadu, gde može da izazove konflikte i nanese drugu štetu.

Da bismo mogli da analiziramo geomantsku kartu zdanja, treba da znamo i osnovna svojstva trigrama. U tom smislu, zvezda 3 predstavlja najstarijeg sina, te stoga njena snaga i pozicija utiču na njegova postignuća.

Star 3

Star 3

Najvažnije oblasti za analizu

Kada se zvezda 3 nađe u lošem društvu zvezde 5, ona može da počne da ispoljava svoje najgore karakteristike, a oni koji bi spavali u toj oblasti, mogli bi da pate od nervoze ili nesanice, o čemu govori analiza geomantske karte.

Ono što je važno, a o čemu se još uvek malo zna, jeste da i predeo i okolne građevine takođe utiču na zvezde, slabeći ih – ili ih čineći jačim.

Poznato je da neke vrste uzvišenja i voda mogu čak i najboljim zvezdama da oduzmu snagu i-ili pretvore njihovu energiju u destruktivnu.

Što se tiče najvažnijih oblasti koje prvo analiziramo,  to su:

  1. Oblast u kojoj se nalaze ulazna vrata
  2. Facing palata ili oblast prednje orijentacije
  3. Spavaće sobe

Pročitajte i ostale tekstove o metodu Flying stars:

Uvod u metod Flying stars / 1

Devet Flying stars / 2

Luo Shu Flying stars / 3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *