Pravi Feng Shui

Pravi Feng Shui

-klasični Feng Shui

Nekada su energije čoveka, tla i  kosmosa proučavane skupa, u okviru jedne nauke.

Tokom vremena, kako su se znanja produbljivala, izdvojile su se discipline poput Feng Shuija, Kineske medicine (TCM) i Ba Zi (Kineska astrologija). 

Pravi Feng ShuiPravi Feng Shui

– poreklo i razvoj Klasičnog Feng Shuija

Stari Kinezi su imali svoje laboratorije u prirodi, gde su sistematski proučavali različite pojave. Njih su zanimali astronomski fenomeni, ali i način na koji se formira, akumulira, teče, otpušta, troši i odumire energija tla. Naravno, ono što ih najviše zanimalo jeste – kako energija Qi utiče na ljude, u svim svojim fazama.

Oni su davno uvideli značaj energije tla, od koje zavisi i  protok energije kroz organe i meridijane čovekovog tela.

U početku, energije čoveka, tla i  kosmosa su proučavane skupa, u okviru jedne nauke. Tokom vremena, izdvojili su se Feng Shui, Kineska medicina i Ba Zi – i postali zasebne discipline.

Pravi Feng Shui

Jedina drevna civilizacija koja se održala do danas je upravo – Kineska. Do toga je došlo najviše zahvaljujući pismu, ali i usmenom prenošenju informacija, što je sačuvalo znanje tokom mnogih generacija.Upravo zato danas imamo uvid u autentične metode poput Feng Shuija, koje se zasnivaju na hiljadugodišnjim opservacijama pojava u prirodi

Feng Shui je preteča geografije, koja je u vremena kada je čovek bio blizak sa prirodom bila mnogo više od topografije. Zapravo, oblici tla su dovođeni u vezu sa ’’disanjem’’ Zemlje, koja je viđena kao živi organizam.

Za razliku od našeg današnjeg statičkog viđenja mape sveta, drevni geografi su oblike tla sagledavali kao odraze kretanja Qi. U tom smislu, smatrano je da zapravo energija Qi gura tlo i tako formira predeo, za razliku od našeg statičkog viđenja sveta.

Saznajte više i o dve osnovne Feng Shui škole!

Neki predeli su imali manje a drugi više energije i dok su jedni bili povoljniji za život, drugi su bili povoljniji za sahranjivanje. Najbolja mesta su ona gde se susreću Yin i Yang, koja se smatraju mestima harmonije i blagostanja.

Pravi Feng Shui

Pravi Feng Shui je kompleksna studija lokacije i okruženja

Primarna energija koja utiče na život dolazi od lokacije, koju analiziramo preko kontura i formacija tlaI dok formacije mogu da budu aktivne i pasivne, važno je i da li možemo da koristimo energije vena, kojima teče Qi Zemlje, i meridijanskih tačaka, gde Qi izbija na površinu. 

Zanimljivo je da energija tla nije večna i nepromenljiva, te da neke lokacije mogu da izgube svoju snagu usled gradnje, probijanja puteva i tunela

Primarni cilj proučavanja Feng Shuija (izgovara se: Fang Švej) jeste odnos najvažnijih elemenata lokacije, uzvišenja i voda. Tokom vremena, Klasični Feng Shui je prerastao u kompleksnu studiju energije tla, koja obuhvata i kalkulacije nevidljivih obrazaca i tokova energije.

Feng Shui je i humanistička nauka, usmerena prema ljudima i načinima da se život olakša i unapredi.

 

Savladajte pravi Feng Shui, u teoriji i praksi, kroz ČETIRI NIVOA. Naučite najbolje načine da analizirate, poboljšate i aktivirate životne i poslovne prostore. Raščistite sumnje, steknite uvid u najbolja moguća rešenja koja zaista deluju i daju PRAVE rezultate, kako dugoročne (dom), tako i kratkoročne (kancelarija). Kroz intenzivni način studiranja, steknite autentično znanje i svoju DIPLOMU. Studiranje je u malim grupama (2-5 osoba).
Nove grupe se formiraju samo 2x godišnje.
Studirajte PRAVI Feng Shui u privatnim sesijama sa majstorom. Ovo je oblik studiranja gde ćete dobijate svo neophodno znanje, uz pomoć kojeg ćete moći svoju praksu da podignete na VIŠI NIVO. Savladajte pouzdane FORMULE za analizu i aktivaciju bilo kog prostora i steknite samopouzdanje u konsultovanju svih vrsta klijenata! Ovde dobijate NEPODELJENU PAŽNJU i fleksibilan način učenja. Možete proći sva ČETIRI NIVOA u privatnim studijama i steći ne samo ogromno znanje već i svoju DIPLOMU.