Vaš Feng Shui u 2019. godini (4): JUGOZAPAD

JUGOZAPAD

 # 5: Usporavanje, teškoće

Oni koji žive u prostorima gde se ulazna vrata nalaze u jugozapadu, tokom 2019. godine će biti pod snažnim delovanjem #5, koja se u Feng Shuiju smatra vesnikom zastoja i teškoća. #5 će najviše delovati na stariju ženu u domaćinstvu, utičući na njeno raspoloženje, zdravlje, odnose sa drugima i finansije.

Da bi se smirila turbulentna energije #5, uobičajeno se preporučuje postavljanje tzv. ‘’slane kure’’ u jugozapad, i to najkasnije do 3. februara – obavezno pre početka nove solarne godine. Ovo je važno posebno za nekretnine kod kojih se ulaz nalazi u jugozapadu, ali i svuda gde je jugozapad aktivna oblast koja se dosta koristi.

Važno je takođe napomenuti i da jugozapad nije pogodan za renoviranje tokom 2019., a posebno ne tokom leta, zato da se ne bi aktivirala #5, koja tada može da pokaže svoju ćudljivu prirodu i donese ne samo prepreke i teškoće, već i finansijske gubitke…

Što se tiče spavanja u jugozapadu, starije osobe, trudnice, svi čije je zdravlje osetljivo – kao i rođeni u danu Psa – treba  da izbegavaju spavanje u ovoj lokaciji tokom 2019. Isto tako, jugozapad kao pravac nije idealan za spavanje – ili rad, a ako je osoba slabog zdravlja i-ili ako posao ne ide najbolje, korišćenje ovog pravca tada uopšte nije preporučljivo!

Pošto postoji veza Feng Shuija i dvanaest zodijačkih znakova, rođeni u godini, mesecu, danu i satu Zmije treba da izbegavaju jugozapad za spavanje, rad i duži dnevni boravak tokom cele 2019.

  • Premda zvezda Fu De (sreća, ispunjenje) boravi u jugozapadu 3 tokom 2019., ipak nije preporučljivo da se aktivira, jer to može ujedno aktivirati i #5.