Kineska astrologija Ba Zi i zdravlje (3)

Ba Zi i zdravlje

Pet elemenata & tipični zdravstveni problemi

Svaki od Pet elemenata ima svoje karakteristike i način na koji utiče na zdravlje.

Drvo utiče na oči i vid, i uzrokuje oboljenja prstiju i noktiju. Uz to, problemi sa glavom i vratom, glavobolje, teški menstrualni periodi kod žena i problemi tokom PMS-a mogu biti u vezi sa ovim elementom. Debalansirano drvo čini ljude razdražljivima, napetima i ljutitima, ili im može dati sklonost zavisnostima.

Vatra utiče na srce i cirkulaciju. U vezi je sa bolestima srca i problemima lupanja srca i hipertenzije. Poremećaji elementa Vatre utiču i na san, kao i na sposobnost upravljanja emocijama. Kada je element Vatre nestabilan, osoba može biti nesposobna da prašta, voli ili da oseća žar za životom.

Zemlja utiče na digestivni trakt i stvara poremećaje u ishrani, i probleme sa kilažom. Pored toga, može uticati i na pojavu sinuzitisa, ali i ginekoloških problema. Kada je van balansa, čini da smo skloni preteranom razmišljanju i zabrinutosti.

Metal utiče na vitalnost i imuni sistem, i može biti u vezi sa respiratornim problemima, astmom, ekcemima i drugim kožnim oboljenjima. Konstipacija, kao i problemi kostiju i koštane srži takođe potpadaju pod poremećaje elementa metala. Kada je izvan balansa, element Metala čini da smo tužni, ili da nam je teško da nešto ‘pustimo’.

Voda, onda kada je poremećena, najčešće donosi urinarne i bubrežne probleme, hipertenziju, lumbalne i probleme sa zubima. Svi problemi krvi i reproduktivnih organa potpadaju pod ovaj element. Kada je izvan balansa, element Vode može da učini da smo preosetljivi, anksiozni i u strahovima.

***

Konsultacije

Konsultacije jedan-na-jedan su brz i direktan način da dobijete trenutne uvide u važna pitanja, da bolje razumete svoje zdravlje, ljubavni život, karijeru, finansije i biznis. Zakažite svoje lične konsultacije da se usaglasite sa tokovima, da unapred spoznate promene koje Vas očekuju i da napravite dobar plan za budućnost.

Naučite Kinesku astrologiju Ba Zi

Sudbinu, sreću, zdravlje, ljubav, finansije i druge aspekte života možete izučavati sa Althea S.T.-om na Studijama kineske astrologije. Ovo će biti korisno ne samo za one koji žele da profesionalno podučavaju druge, već svim pojedincima koji žele da svojoj karijeri i poslovanju dodaju još jedan duboki i izuzetan dijagnostički instrument. Ove jednogodišnje studije sastoje se od četiri nivoa koje će Vam pomoći da postanete konsultant od poverenja. Važno je da razumete da je ovde reč o ozbiljnom proučavanju Života, i da je samostalno učenje kod kuće obavezno.

Privatni časovi su idealno rešenje za one koji žele da ubrzaju svoje učenje i da intenziviraju lični razvoj – u ekskluzivnim uslovima i iz svoje omiljene fotelje. Prednost ovog izuzetno personalizovanog koncepta učenja jeste to što ćete uz svu pažnju učitelja posvećenu samo Vama izbeći bilo kakve nedoumice i nedorečenosti, a dinamika i koncept predavanja sasvim su prilagođeni Vašim potrebama i tempu, uz mogućnost da odmah i zajedno sa Altheom provežbate svaki segment kroz praktične primere. Takođe, ovo je idealan i preporučeni vid obuke i za one pojedince koji ozbiljno žele da se obuče za karijeru Feng Shui i BaZi konsultanta i praktičara. Kroz analizu raznih karata, naučićete neverovatne stvari o ljudima, njihovim ljubavnim obrascima, kao i o stvarnoj praksi i primeni. Althea radi samo sa pet studenata tokom godine, te pošaljite mejl da biste saznali više o slobodnim mestima.

Kindle

Ako želite da naučite više o Kineskoj astrologiji; da razumete svoje zdravlje i načine na koje ga možete poboljšati; da steknete značajne uvide u vezi sa svojim ljubavnim životom; da popravite svoje finansije i prilagodite se oscilacijama kroz koje prolazi svaki biznis… Učitelj i autor Althea S.T. je za vas pripremila Chinese astrology Kindle seriju knjiga na Engleskom!

Počnite izučavanje sa Chinese Astrology for Beginners i nastavite sa Chinese Astrology for Health and Wellbeing, Chinese Astrology for Love and Relationship – i Chinese Astrology for Wealth and Prosperity)!

Uskoro na: https://altheachineseastrology.com